maandag 12 januari 2009

De Plopper krijgt een nieuwe motor

Met dank aan : Hoofdsponsor Scheepswerf Reimerswaal.







Zaterdag 10 Januari 2009 om 07:30, reisden Rob, Dimmen, Paul en Koen af naar Katwijk om de spiksplinternieuwe motor voor de plopper op te halen die gesponsord werd door Scheepswerf Reimerswaal. Rob met zijn bus en aanhanger en ondersteund door twee navigatie systemen omdat dat zo handig was, leiden ons snel en soepeltjes naar firma Timray waar de Diesel klaar stond.

Daar aangekomen bleek dat Timray gevestigd was op het vliegveld Valkenburg en vereiste dus legitimatie. Al snel werden we door firma Timray opgehaald bij de poort. Langzaam reden we richting de loods. Daar aangekomen bleek na een telefoontje dat ook Rudi Pieters, algemeen directeur van Scheepswerf Reimerswaal, bij de poort gearriveerd was en werd direct opgehaald. Nadat hij zich bij ons had gevoegd, werd ons een kop koffie aangeboden en de nieuwe aanwinst getoont. Een prachtig stukje techniek. Uiteraard wilden we dat ding ook wel eens horen draaien en werd de motor gestart.

Dat klonk als muziek in de oren. Het draaide als een naaimachientje en die 58 pk'tjes gaan ons goed van pas komen.




Na wat uitleg over installatie en waar we zoal op moeten letten, werd de diesel op palet naar buiten gereden en hebben we een paar mooie overdrachtsfoto's genomen waarbij natuurlijk de wimpel van Scheepswerf Reimerswaal een prominente plaats innam.


Hieronder op de foto van links naar rechts de eigenaar van firma Timray, algemeen directeur van Scheepswerf Reimerswaal Rudi Pieters, Koen Hillebrand, Paul Kleinepier, Rob Maas en Dimmen de Fouw. Het was enigszins koud maar het zonnetje maakte veel goed. De vestjes en de mutsen (met opdruk Scheepswerf Reimerswaal) die we van Rudi Pieters aangeboden kregen, kwamen goed van pas.




Na de foto sessie werd de motor op de aanhanger gezet.






's middags waren we rond 15:30 weer in Vlissingen.

2 opmerkingen:

  1. Top dat we nu een 2x zo sterke motor hebben.
    Hopen dat ie op ZeWaKa de Plopper kan voortstuwen.

    Hoe zit het met Rob's navigatiekunsten met 2 navigatiesystemen of bemoeide (1 of meer) passagiers zich ook nog met de navigatie of z'n tomtom?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. beste scheldezwervers!
    Wij wensen jullie veel plezier met onze 58 Pk diesel met hydraulische keerkoppeling. Leuk dat jullie aandacht hebben besteed aan de hermotorisering van de Plopper.
    Groeten, Timray Marine Diesel BV, de directie

    BeantwoordenVerwijderen